Stranddag Martinique

Voor het eerst weer ‘aan land’ geslapen, geen deining meer van het schip waardoor je alle kanten op rolt. We zijn vroeg wakker, maar dus wel lekker geslapen in ons appartement. We krijgen de oerwoudgeluiden er gratis bij, want zodra het donker wordt beginnen er allerlei insecten en vogels herrie te maken. Ontbeten op ons balkon, daarna een beetje geluierd. Later op de ochtend met de auto naar het zuiden vertrokken, we maken er een stranddag van.

Martinique strand

Marin

Via de snelweg en dan langs de kust gereden. Hier en daar een stop gemaakt. Het eerste strand is vrij smal, maar wel veel palmbomen en een helder blauwe zee, precies zoals je verwacht van een tropisch eiland. We rijden verder en komen aan bij een grotere plaats, Marin. Daar ligt het vol zeiljachten. Even zoeken maar dan vinden we een parkeerplaats, gratis nog wel.

Ook hier een smal strand, en daarachter wat kleine huisjes in vrolijke kleuren met souvenirwinkels. We kopen handdoeken voor het strand en gaan bij een bakker langs. Die heeft heel veel lekkers, dus moeilijk kiezen. We nemen een rond brood met ham en kaas, het bleek een hele hap zo voor de lunch.

Martinique

Bij de kleine haven gezeten, het water is zo helder dat je een grote geep kunt zien zwemmen. Er is ook een kleine markt met verse spullen en veel kruiden, die verpakken ze in kleine mandjes met een mix van verschillende dingen, ziet er leuk uit. Misschien nemen we het wel een keer mee.

Moeilijk kiezen bij de bakker

Salines

Terug naar de auto, we rijden naar de laatste stop voor vandaag, het strand van Salines. Hier is het heel druk, uiteindelijk een parkeerplek gevonden. Via een smalle strook met bomen kom je op het strand wat ook hier weer heel smal is. Dit is echter wel heel mooi en veel palmbomen erbij, beetje Bounty eiland gevoel krijg je ervan. We lopen de zee in, het water is heerlijk warm, en het is best ondiep dus je kunt heel ver lopen. Na het zien van een krab die uit de bodem omhoog kruipt, vind ik het iets minder leuk, ik vind dat geen leuke beestjes. Edwin gaat nog snorkelen en komt terecht in een school van duizenden visjes.

Martinique strand

Daarna lopen we nog wat over het strand, de zon brand hier erg fel dus we zoeken de schaduw weer op. Bij de bakker hadden we nog een zoet hapje meegenomen, die eten we hier op. Daarna rijden we terug. We stoppen bij een supermarkt, deze is veel goedkoper als die van gisteren, kun je tenminste fatsoenlijk spullen kopen, al zijn er wel veel lege schappen hier. Ook nog gestopt bij de Intersport zodat Edwin een nieuwe snorkel kan kopen. Eenmaal terug in het appartement heeft Edwin pannenkoeken gebakken. Dat was heerlijk. Daarna een beetje tv gekeken.

Pannenkoeken bakken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *