Solo dag in New York

We zijn vanmorgen vroeg wakker geworden. Edwin gaat een eindje hardlopen langs de piertjes aan de Hudson. Hij komt vanaf ons hotel aan de 50ste straat tot aan de 14e straat en keert dan weer terug, best een aardig eind. Na het opfrissen lopen we naar Dunkin Donuts voor het ontbijt. Het is nog erg stil op straat en ook bij Dunkin. Daar vergapen we ons aan het ijsbanket, in allerlei soorten en versies, zoals de ijspizza. Dat eten we zo vroeg nog niet, we starten met een kleine ontbijt wrap met ei en kaas.

Ontbijt

Cirque du Soleil

We wandelen vervolgens een aantal blokken richting Times Square. Ook daar is het nog rustig, op zondag zijn de mensen niet zo vroeg wakker. Onze wegen scheiden zich hier, want we gaan vandaag in ons eentje op pad. Edwin neemt de metro naar Queens voor de voorstelling Luzia van Cirque du Soleil. Een Mexicaans gethematiseerde show. Voor een kleine upgrade mag hij ook nog naar de VIP-tent. Daar kan hij voor de show en tijdens de pauze nog wat hapjes eten die worden uitgedeeld.

Luzia Cirque du Soleil show

De show is heel mooi, Edwin heeft weer erg genoten. De hapjes tussendoor waren ook erg lekker. Daarna is hij via Flushing Meadows naar de metro gelopen. Deze bracht hem naar Grand Central Station. Via een toeristische omweg is hij naar het hotel terug gewandeld.

Queens New York
Queens

Central Park

Ik had een andere dagbesteding, eerst naar Central Park gelopen. Daar zijn al veel mensen op de been met hun hond aan de wandel of aan het sporten. Er is ook een groot evenement de Aids walk waar heel veel mensen voor op de been zijn.

Central Park New York
Central Park

De openingsceremonie vindt plaats met cheerleaders en een warming up op een podium. Daar gaan ook allerlei mensen van de organisatie, sponsors en bekende Amerikanen een speech houden of zingen. Ik ken die mensen eigenlijk niet. In ieder geval zitten er 2 actrices bij van de serie Orange is the new black, maar dat kijk ik niet, dus zijn ze mij onbekend. Ook is er een senator van de democratische partij, Kirsten Gillibrand, met een pittige anti Trump speech. Het geheel is wel vermakelijk dus ik blijf een tijdje kijken.

Dwalen door New York

Als ik wegloop geven ze net het startsein voor de loop, de dames met grote trommels beginnen te drummen en de cheerleaders komen er achter aan. Toevallig stond ik daar net, dus ik beland midden in de start van die optocht. Was wel heel leuk om mee te maken.

Ik loop nog een stukje door Central Park en dwaal dan wat rond bij 5th Avenue en omgeving. De HBO winkel bezocht, die is erg druk want er zijn grote kortingen. Met name de Game of Thrones artikelen zijn populair. Vandaag is dan ook de laatste aflevering.

Bryant Park New York
Bryant Park

Ik zag niks leuks en ga Bryant Park in, daar is een kunstmarkt en veel drukte met picknickers. Ik ga ook even in de zon zitten, er valt ondertussen genoeg te zien. Daarna naar een Comic Book store, voor de liefhebbers een mooi assortiment, wel apart dat mensen daar ook verkleed naar toe komen. Hierna met de metro naar het zuiden van Manhattan. Daar wil ik een reisboekenwinkel bezoeken. Eerst totaal verkeerd gelopen en toen ik eenmaal in de winkel was, bleek deze heel klein en niet bijzonder.

Met de metro

Terug naar de metro en door naar het WTC. Langs de 9/11 memorial naar de waterkant gelopen. In de zon wat gegeten. Het is bloedheet, maar wel goed toeven aan de waterkant met uitzicht op de kleine jachthaven en heel in de verte het Vrijheidsbeeld.

WTC New York
WTC

Omdat het richting onze afspreektijd gaat, neem ik de metro terug naar het noorden. De exprestrein blijkt een stoptrein te zijn, dus duurt het lang. Na de halte Grand Central wordt het toch ineens een exprestrein, waardoor ik veel te ver weg van het hotel uit kom. Snel overstappen op een andere metro. Dat blijkt een goede zet, die stopt dichter bij het hotel. Ik zet wat gekochte spulletjes af in de kamer en loop naar Times Square.

Aan de Hudson

Sbarro

Om 18 uur hebben we voor de Sbarro afgesproken, we zijn allebei op tijd (dat gebeurt echt nooit). We hebben een heerlijke pizza slice gegeten, ik vind ze bij Sbarro dan ook het lekkerst. Verder nog een lekker knoflookbroodje en een cheesecake voor Edwin en een carrotcake voor mij als toetje. We maken nog een avondwandeling langs de Hudson, een populaire honden uitlaatplaats voor de locals. Er zitten hele leuke honden bij, alleen werken ze niet mee met de selfies van de baasjes.

Sbarro

Hotel

Terug in het hotel, kunnen we de laatste aflevering van Game of Thrones op tv kijken. In de lobby horen we andere Nederlanders ook bij de balie vragen op welk kanaal het is. Ik zal geen spoilers plaatsen, maar laat ik zeggen dat het een beetje een domper was

Verderop in de gang maken wat dronken mensen een hoop herrie, hopelijk stopt dat zo, dan kunnen we slapen. Morgen gaan we weer samen op pad, waarschijnlijk starten met een half uurtje gratis bootcamp in Washington Square Park.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *