Bezoek aan Singapore Zoo

We beginnen alweer aan onze 5e dag in Singapore, de tijd vliegt. Vandaag staat een trip naar de Singapore Zoo gepland. Maar eerst ontbijt, het wordt er met de dag drukker, we hebben moeite met het vinden van een zitplaats. Het buffet is vandaag aangevuld met Koreaanse pannenkoeken (wat los qua structuur en met groente er in, lekker met chilisaus), samosa’s en raar uitziende wortel stoomhapjes. Die laatste wilde ik uitproberen, maar de geur ervan deed me anders besluiten. In plaats daarvan wat onbekend uitziend fruit gepakt. Dit laat ik onhandig in de grote kom yoghurt van het buffet laten vallen. Ik heb het er maar voorzichtig uitgevist. Het fruit smaakte overigens niet bijzonder.

Ontbijt samosa
Ontbijt

Het Verkeersdepartement

Met de metro gaan we naar de Singapore Zoo. Onderweg stappen we eerst uit bij de halte waar zich een souvenirwinkel bevindt van het openbaar vervoer. Ze gebruiken bij de bus en metro leuke poppetjes om beleefdheidsregels in het openbaar vervoer uit te leggen. Daar kun je souvenirs van kopen. De winkel bevindt zich in het Verkeersdepartement van het openbaar vervoer. Bij een hek waar mensen met een pasje naar binnen lopen, gaan wij ook naar binnen, we weten namelijk niet zo goed waar het is.

We mogen na inschrijving in het gastenboek door lopen naar de winkel. Deze bevindt zich dus in een kantoorpand. Een andere mevrouw loopt vlak voor ons en moet steeds dezelfde kant op als ons. Als we een andere route nemen komt ze terug gelopen om te kijken waar we zijn. Blijkbaar is haar gevraagd ons te begeleiden, maar dan zonder iets te zeggen.

De winkel uiteindelijk gevonden in een kantoorpand. Het is een mini winkel, maar ze hebben leuke hebbedingetjes van de poppetjes. Als we weg gaan zit de mevrouw die ons ‘stiekem’ begeleidde buiten te wachten. Ze loopt nu niet mee, blijkbaar heeft ze een afspraak. We vinden zelf de weg terug en worden uitgeschreven. Deze winkel viel in de categorie, je moet het weten anders kom je er niet, maar dat maakte het wel leuk. En dit zijn juist de gekke dingen die je meemaakt op reis die het zo leuk maken.

Metro Singapore
Grappige OV-manieren poppetjes

We stappen weer in de metro, en moeten overstappen op de bus naar de dierentuin. Het nummer van de juiste lijn zoeken is wat lastig, maar daarna is het een kwestie van in de juiste wachtrij gaan staan. Ook hier kunnen we inchecken met onze creditcard. Het is een lange rit, op ons meegenomen bushalte kaartje kunnen we een beetje in de gaten houden of we er al bijna zijn.

Singapore Zoo

De Singapore Zoo bestaat uit 3 parken, we kopen kaartjes voor de ‘echte’ Zoo en het River Safari Park. De dierentuin is groot en zeer mooi. Hier groeien van nature al palmbomen en struiken die ze in Nederlandse dierentuinen kunstmatig moeten aanplanten, daardoor is het heel natuurlijk om te zien. Ik zal hier geen opsomming doen van alle dieren die ze hier hebben, want dat waren er veel!

Er lopen trouwens ook apen los door het park, we zien er aan het begin en op het einde een paar die gewoon tussen je door rennen. In de verblijven zelf zijn de dieren goed zichtbaar. Bij de olifanten hebben we mazzel. Ze geven er net een presentatie waarna je als bezoeker mag voeren. Voor omgerekend ongeveer € 2,75 krijg je een mandje met wortel, een struikje groen en een banaan. Dan mag je achter een laag hekje bij de olifanten gaan staan die in het water staan te wachten. We geven elk een paar stukjes eten aan de olifanten, die dat met de slurf aan nemen, was heel erg leuk om te doen.

Olifanten voeren Singapore Zoo
Olifanten voeren

Hierna verder gelopen, er is zoveel te zien. Als konijnenliefhebbers vinden we het ook leuk om te zien dat zij op de kinderboerderij een enorm ruim verblijf hebben. Van alle gemakken voorzien, daar zouden onze eigen konijnen jaloers van worden.

Fragile Forest

Het mooiste gedeelte van de dierentuin vinden we het Fragile Forest. Een enorme binnentuin met een jungle van palmen en struiken waartussen allerlei diersoorten vrij rondlopen. Diverse vogels, en kleine hertjes, en dan ineens zien we een luiaard naast het pad, hij is aan het eten. Je kunt er gewoon naast staan, zo mooi om dit dier van heel dichtbij te zien.

Luiaard Singapore Zoo fragile Forest
Etende luiaard

Je kunt naar boven en op een platform over de tuin heen kijken. Daar sta je op gelijke hoogte met de boomtoppen en kun je naast het hek van heel dichtbij Vliegenden honden (een soort vleermuizen) zien. Die zijn ook aan het eten, en een beetje aan het ruziën. Hoe langer we kijken, des te meer dieren we zien. Ringstaartmaki’s zitten verstopt tussen de struiken, we zien een kaketoe, papegaaien en we weten niet zeker of ze er allemaal horen maar ratten lopen er genoeg. We vonden dit het leukste gedeelte van de tuin, omdat het zo natuurlijk was en de dieren er vrij door elkaar leven.

Vliegende hond vleermuis Singapore Zoo
Vliegende hond ‘vleermuis’

River Safari Park

Het Afrika gedeelte is ook mooi, je staat heel dichtbij de neushoorns en giraffen. Deze dieren kunnen ook gevoerd worden door bezoekers, maar de tijden daarvoor komen ons niet uit. We eten dus zelf maar een broodje en lopen dan naar de 2e tuin, de River Safari. Het park begint met wat grote aquaria buiten en dan een groot verblijf voor de panda’s. Het kan daar blijkbaar druk zijn, want ze hebben een wachtrij gemaakt. Nu is het echter stil dus lijkt het wat overdreven al die poortjes. We zien 1 slapende panda, en voor de rest gebeurt er niet veel, maar goed toch een panda gezien.

Hierna gaan we eten, want ongemerkt vliegt de dag voorbij en met de hitte en hoge luchtvochtigheid merken we dat we te weinig gegeten hebben. Even een goede pauze houden dus in een restaurant met airco. Edwin kiest onder andere voor een gestoomd broodje met chocola erin. Deze krijg je geserveerd in het stoommandje en het broodje ziet er uit als een panda, heel leuk en het smaakt ook nog goed. Ik kies een kindermenu met kipnuggets, die krijg ik op een kinderbordje, wel grappig.

Stoombroodje panda chocola Singapore Zoo
Pandabroodje met chocola

Als we zijn bijgetankt en afgekoeld lopen we over een lange brug naar de andere kant van het park. Daar blijkt dat de bootrit langs de dieren niet bij de prijs is inbegrepen. Je moet er voor bijbetalen, dat willen we nog wel, maar dan blijkt dat het een bootrit is waarbij je flink nat wordt. Dat vinden we dan niet zo leuk, dus toch maar niet gedaan. We doen in plaats daarvan het wandelgedeelte door een apenkooi, de aapjes rommelen vooral tussen de struiken.

Het laatste gedeelte is heel mooi met reuzenotters, en een heel groot aquarium met zeekoeien. Deze kun je ook onderwater van alle kanten bekijken door een enorme ramen. Als ze dicht langs de ramen zwemmen, krijg je pas een idee van hun grootte. We spenderen zomaar heel wat tijd daar. De grote otters zien we ook nog zwemmen. Het bezoek aan de dierentuin is zeer geslaagd, het is hier mooi en groots opgezet met ruime verblijven en bijzondere dieren. We hebben het enorm naar onze zin gehad.

Zeekoe Singapore Zoo
Zeekoeien

Nasi Lemak

We kopen nog wat kinderkoekjes van het merk Panda voor we de bus in stappen. Ze zijn heel zoet, maar zo lekker. Na de busrit bezoeken we een food court voor het avond eten. We zien niet meteen wat lekkers, maar na lang wikken en wegen gokken we op een bord nasi lemak. Dit betekent rijke rijst, dus op je bord krijg je rijst met allerlei losse hapjes erbij. Op ons bord ligt kip, ei, pinda’s en gedroogde ansjovisjes. Dat laatste is echt helemaal niets voor Edwin, ik heb het wel getest, het was wel ok. Het geeft een beetje crunch aan je rijst.

Nasi Lemak Singapore
Nasi Lemak

Naast de nasi ook wat stokjes saté besteld, was zoals overal hier erg lekker. We bezoeken hierna de supermarkt naast het foodcourt. Deze heeft zulke grote afmetingen dat we niet weten waar te beginnen. We lopen wat langs de schappen en eindigen zoals gewoonlijk voor ons bij de lekkere snacks als koekjes en chips. Die zijn voor in het hotel. De metro terug is behoorlijk vol, zo midden in de spits. Eenmaal terug in het hotel blijven we daar, even een rustige avond pakken na deze volle dagen.

Bekijk mijn fotoverslag van de Singapore Zoo.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *